Туалети у поїздах Укрзалізниці стануть платними

Proffesor 2.1 Published: 19.04.2013 16:14 Category:

Укрзалізниця вводить чергові зміни у перелік своїх послуг. Услід за введенням іменних білетів, на пасажирів чекає ще один сюрприз. З 1 червня у всіх швидких поїздах, які належать Укрзалізниці, користування туалетом стане платним. Про це повідомляє прес-служба підприємства.
На такі рішучі зміни Укрзалізниця змушена піти через звинувачення у забрудненні навколишнього середовище фекаліями. Відповідні звинувачення вже неодноразово висувались Державною екологічною інспекцією України.

“Як відомо, територія землі, на якій лежать колії, є власністю Укрзалізниці. І ця територія є дуже і дуже забрудненою. Якщо не вдатися до кардинальних дій, то через кілька років земляний покрив біля колій буде не придатний для росту будь-яких рослин“, – заявив працівник ДЕІУ Іван Шпаленко.

Екологічна інспекція пригрозила Укрзалізниці європейським судом у разі, якщо підприємство не вдасться до радикальних дій щодо запобігання чи хоча б зменшення забруднення ґрунтового покриву.

“Як відомо, туалети у поїздах, які курсують Європою, обладнанні спеціальним контейнерами, – коментує один з керівників залізниці, - А в наших вагонах, які виготовлялися у 70-80 роках, не передбачено місць на ці контейнери. Тому ми змушені запровадити так званий “платний вхід” до туалетів. За виручені кошти ми будемо платити штраф або відновлювати пошкоджений ґрунтовий шар.”

За попередньою інформацією, вартість користування туалетом буде коливатися від 1 до 2 гривень, в залежності від мети. Вхід у туалет буде здійснюватися за допомогою жетонів. Жетони можна буде купити у провідника, або у касі вокзалу. Також для пасажирів, які подорожують на далекі відстані, будуть доступні безлімітні абонементи. Але цим абонементом пасажир зможе скористатися лише один раз на одну годину. Вартість безлімітних абонементів поки що невідома.

Петро Рівний спеціально для UaReview ( http://uareview.com/ukrzaliznytsia-platni-tualety/ )